Over Hans Tönjes

Allround hulpverlener
Duizendpoot Hans Tönjes heeft 25 jaar ervaring in hulpverlening. Hij deed zijn kennis op in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, jongeren met een lichte verstandelijke beperking, jeugdzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie. Hans bekleedde functies in alle lagen van de zorg, zowel op de werkvloer, als teamleider, orthopedagoog en manager.

Dol op de werkvloer
Het Curriculum Vitae van Hans Tönjes verraadt zijn leergierigheid. Kennis vergaren en de mogelijkheid te blijven leren, beschouwt hij als een bijzonder voorrecht. Vanaf zijn eerste inservice-opleiding tot Z-verpleegkundige tot aan zijn masters, heeft hij zijn studies altijd gecombineerd met werk. Zo kon hij het geleerde direct in de praktijk brengen en zijn eigen handelen toetsen aan de theorie.

Delen en doorpakken
‘Meer doen van wat werkt en delen waar je kunt’ is Hans’ credo. Vanaf het ontstaan van de Centra voor Consultatie en Expertise was Hans beschikbaar als casemanager en later als expert. Kennis is geen exclusief eigendom en van delen wordt je wijzer. Deze opvatting bracht hem tot in Roemenië, waar hij in het kader van de Europese MATRA projecten verschillende tehuizen en psychiatrische klinieken mocht ondersteunen.

Bruggenbouwer
Het verbeteren van zorg voor de meest kwetsbaren in onze samenleving is Tönjes’ eerste passie. Dat zijn oriëntatie de laatste jaren vooral bestuurlijk is, wil niet zeggen dat hij de inhoud uit het oog heeft verloren. In tegendeel: inhoud gaat altijd voor vorm. Met kennis van die inhoud weet hij professionals, managers en bestuurders te inspireren. Vooral ook door buiten de kaders te zoeken naar échte antwoorden op de vragen van kinderen en hun ouders. Dat Tönjes daarbij ook de taal en regels van beleidsmakers, bestuurders en politici kent, helpt hem de verbinding tussen inhoud en organisatie te maken.

Problemen als uitdaging
Hans Tönjes zoekt bij problemen altijd naar de uitzonderingen. Er is altijd een verhaal over die keer dat het wél werkte, of op zijn minst minder slecht ging. Problemen zijn eigenlijk vermomde oplossingen, die uitdagen om weer kansen te herkennen en krachten binnen organisaties opnieuw te richten op de gezamenlijke doelstelling

Kan ik je helpen?

Hans Tönjes
Eigenaar

Burg. van Oordtstraat 13
3851 JS Ermelo
info@tonjes.nl
06 - 53 48 38 28

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Graag meer weten over Buro Tönjes en de mogelijkheden? Neem gerust contact op via onderstaand formulier en ik kom zo snel mogelijk bij je terug!

Neem contact op Over Buro Tönjes